W M K koor

Seniorenjournaal, Westeinde 167,

2512 GX Den Haag, tel:070-356 99 70

Het Seniorenjournaal maakt programma's

van eenhalf uur. Met aandacht voor

onderwerpen welke ouderen aangaan of boeien.

 

Dit programma is te zien iedere zondagmiddag tussen 15.30 en 16.00 uur.

 

Een herhaling kunt u zien op maandagmiddag van 15.30 en 16.00 uur

 

Waterings Mannenkoor 'Zang Veredelt'

zoekt nieuwe leden!

 

 

Waterings Mannenkoor 'Zang Veredelt' zoekt nieuwe leden,

evenals vele (kerkdorp)koren in het Westland, welke bijna alle

ter ziele zijn gegaan door veroudering en onvoldoende

aanwas van nieuwe (jongere) aspirant leden.

Dit door de jaren heen laagdrempelige, gezellige, succesvolle koor, dat bijna 85 jaar bestaat (jubileum 21 april 2012) is niet van plan ermee te stoppen. Sterker nog, wij willen de 100 halen!

 

 

Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op, of kom langs op onze repetitieavonden (elke donderdag van 20:00 tot 22:00 uur), dan kunt u gelijk zien hoe het eraan toe gaat en kunt u eventueel meezingen. U kunt 4 tot 6 weken volkomen vrijblijvend oefenen, waarvoor u slechts 1 euro (koffie!) betaalt. Komt u liever eerst luisteren en horen of het u bevalt... ook goed, schroomt niet. Wilt u meer informatie, kijk dan onder 'contact'.

 

 

Een stukje geschiedenis....

 

Van 1913...

 

Het koor is ontstaan uit het in juli 1913 opgerichte gemengde koor Excelsior dat in 1925 ter ziele ging, waarna een aantal zangers naar het Naaldwijks mannenkoor (dat inmiddels ook niet meer bestaat) gingen. Toch wilde een aantal zangers een eigen koor in Wateringen, hetgeen geschiedde onder het bezielende initiatief van de heren Jac v.d. Ende en Bertus v.d. Berg op 21 april 1927. Uit de acht aanwezige zangers werd een bestuur gekozen, zijnde:

 

H. v.d. Kruit, voorzitter (meer dan 50 jaar!)

 

D.C. Groen, secretaris

 

A. v.d. Berg, adjunct

 

F. van Reeuwijk, penningmeester

 

J. v.d. Ende, technische begeleiding/bibliothecaris

 

 

Gezongen werd in kerken, scholen, de groenteveiling, etcetera. In 1930 werd de eerste uitvoering gehouden. Inmiddels was het aantal zangers 22 en besloot men mee te doen aan het eerste concours in 1931 te Aalsmeer in de 4e afdeling. Het werd beloond met de 2e prijs. Het succes deed het aantal zangers eind 1931 groeien tot 33. In 1946 ontstonden er overal in het land nieuwe koren en ons ledental steeg naar 42. Vele successen met promoties tot aan de ereklasse zouden volgen (32 stuks!). In 1987 bestond het WMK 60 jaar. Opgedragen aan de erevoorzitter Hugo van der Kruit verscheen het boek 'De belevenissen van het Waterings Mannenkoor Zang veredelt', een gewoon boek over gewone mensen. Uiteraard zijn ook de andere jubilea middels mooie concerten gevierd. De laatste jaren is het koor geslonken tot 24 zangers met een gemiddelde leeftijd van bijna 70 jaar, maar het enthousiasme onder leiding van dirigent Luuk Ensing is nog even groot. Ons oudste zingende lid is 91 jaar (eerste tenor) en nog steeds actief). Talloze verhalen en anekdotes over het destijds zeer bekende koor kunnen nog vele bladzijden vullen. Wilt u meer weten kom dan eens langs en zing mee, of wordt begunstiger.

 

Repertoire

 

Ons repertoire is zeer divers en wordt door onze dirigent Luuk Ensing, in overleg met de opdrachtgever die verzocht heeft een concert te geven, verzorgd. Opdrachten voor kerken geschieden in overleg met voorganger, pastoor, dominee en/of familie voor wie de dienst bestemd is. Opdrachten voor ouderenhuizen in overleg met directie, bestuur en gezindte. Opdrachten tijdens feestdagen, herdenkingen, etcetera, in overleg met besturen, overheden en dergelijke. Wij putten daarbij uit een zeer groot aantal liederen, waarbij een ruim raamwerk per jaar wordt opgesteld waaruit wij al naar gelang de opdrachtgever kiezen. Deze liederen worden regelmatig gerepeteerd, zodat een goed concert verzekerd is.

 

Wij zingen:

 

Religieuze liederen

 

Russische/Poolse volksliederen en soldatenliederen

 

Liederen uit opera's

 

Nederlandse volksliederen (verzorgingshuizen)

 

Kerstliederen

 

Engels- en Duitstalige liederen

 

Typische koorliederen

 

 

Dit alles van diverse componisten, namelijk: Schubert, Bortnianski, Verdi, Cherubini, Koetsier, Von Weber, Richard Rogers, Gabriel Faure, Mozart, Cesar Frank, Bach, etcetera. Voor de juiste indruk, kom gerust eens luisteren op onze repetitieavonden of neem alvast een voorproefje via de onderstaande links!

 

 

Een voorproefje...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op het Kerkorgel Jan van Westenbrugge & sopraan Jacqueline Meijer

 

 

Informatie

 

Kom langs op onze repetitieavond (elke donderdag om 19:30 uur) in de zaal van de Hervormde Kerk op de Kerklaan te Wateringen. U kunt ook bellen of mailen:

 

Jeane Kruis - secretaresse Saffraanpad 6, 2292 CJ Wateringen kruis@kpnmail.nl

 

Pieter Sekeris - voorzitter WMK Middenweg 150, 2548 VD Den Haag .070-367 81 58. picas7@caiway.nl

 

Bas Roobol - penningmeester De Frankenthaler 35, 2291 JD Wateringen roobol@kabelfoon.nl

 

Arjen van der Hauw - muziekvoorzitter Laan der Zeven Linden 339 2645 HX Delfgauw arjen_vanderhauw@hotmail.com.

 

De contributie bedraagt 135 euro per jaar.

 

Kom en ga voortaan zingend door het leven...